top of page

איך בוחרים צבע וכיצד עושים בו שימוש נכון?

הטבע- כמו הטבע, יש לו זמן משלו חיכה לנו בסבלנות, שנהנה ממנו במלוא הדרו, צבעוניות מטריפה, שפע של פרחים בשלל גוונים המעניקים לכולנו השראה, עליזות ושמחה.



תעוזה


אנשים רבים מהססים ופחות מעיזים להשתמש בצבעוניות עזה. אגב, זה מצב שכיח בו מתקיימות בו זמנית תחושות אמביוולנטיות אשר סותרות זו את זו. מצד אחד אנחנו מאוד אוהבים צבעים ומנגד אנו חוששים. אני שומעת משפטים כמו: "הצבע מגניב אבל, שלא יימאס לי..." , "צבע מ ש ג ע אבל לא אצלי..." בקיצור, אל תחששו! השתמשו בצבעים, בכל בחירה שתבחרו, תיהנו מהצבעוניות ומהשמחה כי צבעים משמחים אותנו, מרוממים את הנשמה ועושים לנו טוב בלב. ללא ספק, צבע הוא חוויה אישית. לאמביוולנטים שביננו, מצאו את הקיר שאליו נשואות העיניים ויישמו בו את קיר הצבע. תמיד אפשר להחליף, לשנות ולגוון, זה מגניב ונותן תחושה של התחדשות. הוסיפו אקססוריז צבעוניים.

טיפ ממני, כאשר אתם ממקמים את הפריטים הצבעוניים, מקמו אותם בפינות שונות בחלל, לא ככתם צבע במקום אחד אלא צרו "משולש" וירטואלי בחלל, באופן שהעין שלנו "תטייל" וכך תיווצר תנועה בחלל. זו דרך נפלאה ליצור עניין.










צילום: מאיה חבקין



דלת בגוון טורקיז בעיצוב אישי " דלתות חוגלה"

דלת מברזל מגולבן ובחיתוך לייזר. דלת המספרת סיפור על איש כפיים ובעל מלאכה האוהב את האדמה והטבע.

צילום: מאיה חבקין




פרופורציה ומינונים



פרופורציות ומינונים הם שם המשחק לקומפוזיציה אידיאלית. עיצוב זה סוג של משחק, ובכל משחק יש חוקים ולא הכול מותר. אז נכון שבעיצוב אפשר להשתולל , ל ה ש ת ג ע ולהעז אך רצוי שניצמד למספר כללים. לבחירת צבעים ומינון יש השפעה על תפישת החלל שלנו ולגרום לאשליה שהמרחב גדול, גבוה או רחב או מנגד קטן, נמוך וצר. יחס בין כל החלקים יעניק את השלם וייצור את הקומפוזיציה המושלמת. טיפ- צבעים "חמים" (אדום, צהוב, כתום וחום) מקרבים את האלמנט הצבוע ויוצרים תחושה של חמימות וצבעים "קרים" (כחול, סגול וירוק) מרחיקים את האובייקט הצבוע ויוצרים תחושה של רגיעה ושלווה. לאמביוולנטים שבינינו(זוכרים?), אם כבר בחרתם צבע אחד אזי עשו בו שימוש במספר גוונים, זה יעניק לחלל תחכום ועומק. ההצלחה מובטחת לכם.





צילום: מאיה חבקין




שברו מוסכמות


אם לא בא לכם להיות בול כמו כולם ותרצו להפוך את החלל לשיקי ומעניין, תעזו. הכניסו טוויסט לעלילה. שברו מוסכמות, חשבו מחוץ לקופסה, צאו מהגבולות וצרו קו עיצובי ייחודי משלכם. טיפ ממני אליכם צרו בעזרת צבע "נישות", "גב" מיטה, פינה בחדר. תחמו חללים בעזרת צביעת קיר למחצה, או "השגת גבול" מקיר אחד למשנהו או מרצפה לקיר ולנועזים מבינכם צבעו תקרה בצבע כהה.










צילום: מאיה חבקין




צבעים משלימים


אז, מהו צבע משלים?

הצבע המשלים נוצר מערבוב שני צבעי היסוד האחרים. לדוגמה: הצבע המשלים של אדום הוא ירוק (ירוק = כחול+צהוב), הצבע המשלים של צהוב הוא סגול (סגול= אדום+כחול) והצבע המשלים של כחול הוא כתום (כתום= אדום+צהוב).

ולמה כדאי לנו לצרף צבעים משלימים זה מול זה? כי צבעים משלימים, מדגישים זה את זה ואינם מתחרים ביניהם.

טיפ -בחרו בחלל זוג צבעים משלימים זה מול זה, ולא בהכרח בגוון המוחלט שלהם.

אגב, ניתן להתייעץ עם יועצי צבע של חברות צבעים אשר מתמחים בהתאמות וביצירת אווירה.



צילום: רחלי שוברט



צילום: מאיה חבקין


הדגשות



לצבעים יש כוח להדגיש אובייקטים נבחרים, ומנגד לטשטש עיוותים וחוסר פרופורציות. בעזרת צבעים משלימים ניתן ליצור הדגשות והבלטות. הניגודיות הנפלאה שלהם יוצרת מראה דרמטי אשר מבליטה ומדגישה את הפרטים בחלל. אגב, גם בצבע מונוכרום שהוא צבע אחד על גווניו, ניתן ליצור בו אפקט של הדגשה. דמיינו לכם את הצבע החום על גווניו: חום כהה, חום בהיר, ב'ז. למעשה עשינו שימוש בצבע אחד במספר גוונים. טיפ- כאשר אתם בוחרים במונוכרום צרו הבלטות והדגשות על ידי חומרים שונים באותו צבע על גווניו: טקסטיל, נגרות, חיפויים. שילוב החומרים יעניק תחכום ועומק לחלל.




צילום: אלעד גונן




צילום: מאיה חבקין


הרמוניה



מהי הרמוניה? הרמוניה מבחינתי זה פרופורציות ומינונים של מרקמים, צבעים וטקסטורות.

הרמוניה מבחינתי זה סוד הקסם, זה הרגע הזה שאתה נכנס לחלל ומרגיש שזה זה. שהכול מתחבר, הגוונים, הטקסטורות, הפרופורציות, המינונים. זה השלב הזה שאתה מבין שזה לא יותר מדי ולא פחות מדי.






צילום: גיא גבע




הרמוניה במיטבה

צילום: מאיה חבקין




Commentaires


פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
ארכיון
חיפוש לפי תגיות
עקבו אחרי
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page