top of page

עושים סדר

על מינימליסטיות, פרקטיות ומה שביניהם.



לרבים מאיתנו, עונת האביב מעודדת סדר וניקיון במרחב הפיזי. ההשראה ממזג האוויר החמים והנעים, הסביבה, הטבע שמתחדש לו ומתמלא בפריחה צבעונית גורם לנו לחשק של התחדשות, ריענון ושינויים.

כמעצבת פנים חשוב לי לשים דגש על סדר וניקיון מהיבט אחר- "סדר וניקיון ויזואלי". הבחירה שלי נובעת מתוך כבוד לבית, כבוד לסביבה ושמירה על כדור הארץ בו אנו חיים. סדר וניקיון ויזואלי- נקי מרעשים, נקי מחפצים ופריטים שנאספו ושלא תמיד יש לנו בהם שימוש. כך נעניק לנו מרחב של שקט ושלווה, ותחושה של חופש. שינויים במרחב האישי מתחילים בשינויים במרחב הפיזי.

לשם כך, ריכזתי עבורכם טיפים מנצחים ממני אליכם. טרם אתחיל אדגיש ואומר כי סדר הוא פעולה של התכווננות בה ניתן להכניסו לתודעה היומיומית של חיינו.


צילום: מאיה חבקין


מילת המפתח בסדר וניקיון היא מינימליסטיות. "סגנון מינימליסטי ניחן ודוגל בהפשטה, תוך צמצום הדימוי החזותי והשימוש בצבעים למינימום הנדרש " (ויקיפדיה). אגב, מינימליזם הוא זרם באומנות שהופיע לאחר מלחמת העולם השנייה, ובמיוחד בשנות השישים ותחילת שנות השבעים באמנות החזותית האמריקאית. בעידן העכשווי, מבינים כי תרבות הצריכה המערבית מאופיינת בקניית דברים שהם מעבר לצורך הקיומי שלנו. בקיצור, הרצון לשמור על כדור הארץ בו אנו חיים וההבנה כי מינימליזם במרחב הפיזי תורם רבות למרחב האישי מובילים אותנו לנצל את עונת האביב לצמצום פריטים ורהיטים לא שימושיים עבורנו ולתרום אותם לאחר. במלים אחרות, הפחת חיים בחפצים, אשר ימצאו את דרכם לביתם החדש ויקבלו חיים חדשים. מינימליסטיות אין פירושה, בהכרח פשוט, חפצים מדויקים הם בעלי ערך להרמוניה מושלמת. פריטים מיוחדים, מזכרות או דברים עם ערך רגשי אחסנו בארון תצוגה או קופסאות אחסון.



צילום: מאיה חבקין


טיפ עיצובי לתחושת ה -WOW הוא פריט אחד מעניין, לפעמים פריט אחד מקורי וזריקת צבע יכולים להפוך חלל משעמם למקורי ומעניין, כי כשהוא שם הוא מורגש. טיפ נוסף, על כל פריט שנכנס לבית, פריט אחד יוצא מהבית.

נתחיל בדלת הכניסה, היא הנותנת הצצה ומיד מקבלים רמיזה לתוך הבית. הרגע הזה שאתם נמצאים בפתח הדלת, נכנסים ולוקחים אתנחתא קלה מהחוץ לפנים, הוא המפגש הראשוני שלנו עם הבית, ובו חשובה לנו חוויית הסדר. תחשבו רגע, זה המקום שבו אנו צריכים להיפטר מכל הדברים הקטנים, החל ממפתחות, טלפון, תיק, משקפיים, מעיל, נעליים ועוד. נודה שלא תמיד יש לנו מקום מסודר עבורם בבית, ולכן, את כל תשומת הלב נפנה לכך שהכניסה לבית תהא מתוכננת ומאורגנת לצד מזמינה ונעימה. תכננו לכם פינה נגישה, פרקטית ומעוצבת לכל האביזרים ותנו להם מקום. בפינה זו, תכננו ארון שיכלול תלייה, נעליים ומגירות לפריטים הקטנים. טיפ קטן, רגע לפני תכנון הארון הכינו רשימה של פריטים שתרצו לאחסן. אל תשכחו שארון הכניסה אינו מחסן ומדי פעם יש לארגנו ולסדרו.

הטיפ הבא מסביר היטב את הנראות באופן האחסון, תכננו ארונות מעוצבים וסגורים ותוך כדי שימו לנגד עיניכם את רעיון הסדר והניקיון הויזואלי, כי למעשה ארונות סגורים הם פתרון נפלא לסדר וניקיון ויזואלי. העדיפו מגירות ומיינו את הפריטים באופן שיקל עליכם לאתרם. במידה ואין מגירות עשו שימוש בקופסאות אחסון וארגנו אותם לפי נושאים, לפתע תגלו כי הרווחתם הרבה מקום. הוסיפו מדף פתוח לחפצי נוי,  זה לא אומר שלא ניתן לתכנן מדף פתוח, אבל הכלל הוא לשמור על מדף מסודר למראה.

תנו את הדעת לפרופורציות. פרופורציה זה סוג של משחק, ובכל משחק יש חוקים ולא הכול מותר. אז נכון שבעיצוב אפשר להעז אך כדאי שנצמד למספר כללים. לדוגמה, רהיטים גדולים בחלל קטן, מרחק קטן וצפוף לא יאפשר תנועה נוחה במרחב ואפילו יהוה מכשול. אותו עיקרון בחלל גדול, רהיטים קטנים בחלל גדול עלולים ליצור את התחושה של חלל ריק ולא חמים. כאשר אנו בגלריית הרהיטים קשה לנו לאמוד את המרחב בבית. טיפ, מדדו בבית את המרחב הנתון והתייעצו עם המעצב בגלריה, גם אם זה כרוך בוויתור על רהיט שתרצו.

אם תשאלו אותי, אני מעדיפה רהיטים קלילים ומרחפים בעלי רגליים דקיקות. רהיטים קלים תרתי משמע. שברגע, ניתן להזיז לטובת משחקים והשתובבות עם הילדים/ הנכדים. בנוסף, רהיטים קלילים נותנים תחושה של מרחב ואווריריות.

 


צילום: מאיה חבקין


מינונים, בעולם הצבע עושים שימוש בחוק 10-30-60 , לפי חוק זה יש לבחור בחלל 3 גוונים על פי היחס הזה. כאשר 60 אחוז יהווה צבע הרקע הבהיר והניטראלי, 30 אחוז כצבע משני התומך בצבע הרקע, ו- 10 אחוז צבע שיהווה דגש לחלל (גם צבע כהה יתאים לחלל קטן, נהפוך הוא -יעניק לו דרמה). עיקרון זה מתאים גם לרהיטים וחפצי הנוי בבית. טיפ, יש לכם שירות חינמי להתייעצות עם יועצי צבע של החברות בארץ, קבעו פגישה וירכיבו לכם ואתכם את השלישייה המנצחת לביתכם.



צילום: מאיה חבקין



צילום: מאיה חבקין


מפתחי אור גדולים תמיד עושים את העבודה. חלונות זכוכית שכל האור נשפך לתוך הפנים של הבית ואנחנו בתחושה של ספק בחוץ וספק בפנים. אבל אם אין חלונות גדולים מקמו  מראה מול החלונות הקיימים וכך החוץ ישתקף במראה. אגב, למראה יש דרך נפלאה להחזרת האור וליצור אשליה של חלל מרווח ופתוח. גם לוילונות יש את היתרון ליצור סדר וניקיון ויזואלי. אני אישית אוהבת וילונות לבנים חצי אטומים חצי שקופים המעניקים חמימות, אינטימיות והמון רוך. מחד הם מעניקים שקיפות והצצה אל המרחב מהפנים לחוץ ויחד עם זאת מעניקים הסתרה ואינטימיות מהחוץ לפנים.


צילום: מאיה חבקין


הצורך בסדר וניקיון קיים כמעט בכל אדם ובכל בית, שכן סביבה מאורגנת מעניקה לנו מרחב של שקט ושלווה, ונותנת לנו תחושה של חופש.


חג פסח שקט וחירות לחטופים.

 

 

 

 

 

פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
ארכיון
חיפוש לפי תגיות
עקבו אחרי
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page